Problemen met treinverkeer rond Schiphol na brandmelding

Het treinverkeer rond de luchthaven Schiphol en rond Rotterdam heeft vandaag korte tijd achtereenvolgend stilgelegen na een twee brandalarmen. Dinsdagmorgen werd het treinverkeer stilgelegd na een brandmelding in de spoortunnel bij Rotterdam Blaak, en later in de middag was het raak in de tunnel bij Schiphol.
 
Het ging als eerste om een brandmelding in de Willemspoortunnel onder de Nieuwe Maas bij station Rotterdam Blaak, volgens een woordvoerder van Prorail. Na onderzoek bleek dat er niets aan de hand was. Wel zou het alarm plaats hebben gevonden nadat er een goederentrein de tunnel passeerde.
Het zou kunnen dat bij het remmen wat stof is vrijgekomen, waardoor de rookmelder afging. "We gaan nu kijken of de instellingen daarvan niet te strak staan afgesteld."

Ook in de middag werd het treinverkeer rond Schiphol een korte tijd getroffen. Volgens een woordvoerder van Prorail ontstond de rook door een geblokkeerde rem. Omdat het plaatsvond in een tunnel werd geen enkel risico genomen en is het treinverkeer direct stilgelegd.

In beide gevallen was de brandweer snel ter plaatse en kon het treinverkeer weer na korte tijd weer hervat worden.

Bron: Nu.nl