Zes Arriva-treinen passeerden in 2014 rood sein

Het aantal Arriva-treinen dat in 2014 door een rood sein reed is afgenomen in vergelijking met het jaar daarvoor. In 2014 waren er zes zogenoemde roodsein-passages bij Arriva. Een jaar eerder waren dit er tien.

Hoewel zes nog steeds te veel is, is Arriva erg tevreden. "Arriva heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en het terugdringen van STS-passages (stoptonenend sein, red.) is gerealiseerd door te investeren in instructies van medewerkers.” In 2014 heeft Arriva 3 procent meer treinkilometers gereden ten opzichte van 2013.

Ook de statistieken van de NS waren in 2014 verbeterd. Uit een jaarverslag was te concluderen dat er 49 treinen door rood reden, terwijl er in het voorgaande jaar nog sprake was van 89 treinen. Een daling van 44%. Om de daling nog verder terug te dringen wordt er vele geinvesteerd in nieuwe technieken, waaronder de verbeterde versie van het ATB-systeem die ATB-vv heet, en de inzet van ORBIT, een systeem wat machinisten oplettend houdt bij het naderen van een rood sein op hoge snelheid. 


Foto: Roel Hemkes

Bron: Metronieuws