NS veilt barrijtuig tijdens Serious Request

Met de start van de jaarlijkse Serious Request actie van radiozender 3FM heeft de NS een uniek barrijtuig op de veiling gezet. Het barrijtuig staat al gedurende lange tijd op het opstelterrein van de Watergraafsmeer, en de NS wil er via deze inzamelingsactie vanaf.

Het barrijtuig -met de naam Anja- welke via de website van 3FM geveild zal worden is voorzien van een bar, koeling en een keuken en verkeert verder in uitmuntende staat. Het rijtuig heeft geen toestemming meer om op het spoor te mogen rijden, maar kan uitstekend dienen als een unieke bar bij een sportclub, als een Bed & Breakfast, als atelier, als vergaderingslocatie of andere leuke functies die men zelf kan verzinnen.

De donatie wordt gedaan via het Rode Kruis in samenwerking met 3FM, en uiteindelijk wint de winnende bieder na 28 december het rijtuig welke door Volker Rail wordt afgeleverd.

De veiling is één van de onderdelen waarbij geld wordt ingezameld voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

De donatiepagina is hier te vinden.

Bron: NS