NS zoekt daders mishandeling station Almelo

De Nederlandse Spoorwegen zetten alles op alles om de daders te vinden die dinsdagavond op het perron van station Almelo een conducteur en een machinist mishandelden.

Het voorval vond dinsdagavond plaats op het station van Almelo toen twee mannen een conducteur en een machinist aanvielen. De daders zouden een 47-jarige Apeldoorner en een Enschedeër van 25 zijn. Dankzij een omstander die te hulp schoot kon het NS-personeel worden ontzet van de daders, die vervolgens vluchtten. De conducteur en de machinist zijn vervolgens behandeld in het ziekenhuis en zijn

Mishandeling

De mishandeling zou zijn vastgelegd op camerabeelden, deze heeft de politie in beslag genomen voor het onderzoek. Ook is er door medewerkers van Service en Veiligheid gezocht naar een telefoon die tijdens de vechtpartij op de grond is gevallen. Deze zou mogelijk van de één van de daders zijn.

Mochten de daders opgepakt worden, dan zal ze een extra zware straf boven het hoofd hangen vanwege het mishandelen van een NS-personeel, met een openbare functie.

Getuige

Een andere getuige heeft verklaard dat zijn aandacht werd getrokken door het tumult op het perron. "Ik zag een man slaande bewegingen maken naar iemand die op de grond lag. De andere man van de NS stond erbij. Hij had een blauw oog, maar zijn maat op de grond zat onder het bloed. Diens ooglid was losgeslagen en hij was er slecht aan toe. Wat een minne streek om iemand die al op de grond ligt zo toe te takelen. De daders sprintten snel het station uit. Ik kon ze niet volgen, omdat ik mijn voeten met sporten heb geblesseerd. Ik zag alleen nog hun achterkant."

Bron: Tubantia