[video] Reizigers bestellen pizza in Intercity Berlijn

Enkele reizigers in de Intercity tussen Amsterdam en Berlijn hebben zaterdagavond op een bijzondere wijze hun honger kunnen stillen. Ze waren vastberaden om een stapel pizza's te laten bezorgen op station Deventer waar hun trein een tussenstop maakte.

Vanwege logistieke problemen is er tijdelijk geen restauratierijtuig in de internationale intercity te vinden. Daarop besloten de reizigers om zelf maar een lekkere maaltijd te scoren op inventieve wijze. Ze hebben een pizzakoerier in Deventer gebeld, met de vraag of die ook op het station konden bezorgen.

Omstreeks 21:30 werd volgens de reizigers de pizza keurig netjes op het station in de trein afgeleverd waarna ze heerlijk konden smullen.

Op een filmpje is te zien hoe de reizigers smachten naar een lekkere hap. Op het moment dat de trein stilstond hebben de reizigers de pizzabezorgers vervolgens op het station opgezocht, die al enige momenten op de trein wachtte. "We kregen ruim op tijd de bestelling door en hadden dus tijd genoeg om de pizza's klaar te maken", aldus een medewerkster van de pizzeria. "We hebben nog nooit eerder zo'n bijzondere bestelling gehad."

Volgens de NS zal het restauratierijtuig vanaf 14 december weer terugkeren in de internationale intercity naar Berlijn, en lopen er nu geregeld ook mensen van de railcatering langs tussen Amsterdam en Almelo.