SpoorParade Amersfoort sluit af met 42.000 bezoekers

Maar liefst meer dan 42.000 bezoekers hebben de afgelopen dagen de SpoorParade in Amersfoort bezocht. Dit evenement vond van afgelopen donderdag tot en met dinsdag in Amersfoort plaats vanwege de viering van 175 jaar spoor in ons land.

Ruim 60 bedrijven en organisaties hebben aan de SpoorParade meegewerkt. In de wagenwerkplaats in Amersfoort waren onder andere ruim 100 treinen van 100 gram tot 100 ton te zien. Ook reden er driemaal dagelijks een aantal nostalgische treinen mee in een SpoorParade waarin ze gepresenteerd werden voor het publiek die op een tribune kon plaatsnemen.

Afgelopen donderdag is SpoorParade feestelijk geopend door zowel de burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius en treinenliefhebber Erik de Zwart.

Verrast

De organisatie van '175 jaar spoor' heeft hij aangegeven dat ze verrast zijn met het hoge aantal bezoekers. Op de openingsdag trok de SpoorParade 3.400 bezoekers, waarbij er in het weekend records werden gemeten met op zaterdag 8.600 en op zondag zelfs 10.200 bezoekers. "Daarmee was zondag de drukste dag", aldus een NS-woordvoerder.

"Dinsdag, op de laatste dag van de SpoorParade, waren er ondanks het onstuimige weer best veel bezoekers. Wel moesten we uit voorzorg een reuzenrad enige tijd stilzetten vanwege harde wind en een naderende onweersbui'' vertelt de woordvoerder.