Aanstaande maandag spoor 1 t/m 3 open in Utrecht Centraal

Aanstaande maandag 15 september worden op Utrecht Centraal de nieuwe perrons langs de sporen 1 t/m 3 geopend. De perrons zijn bijna twee keer zo breed geworden al eerst en zijn nu voorzien van een nieuwe overkapping.

Om de perrons te kunnen verbreden moesten de sporen 1 t/m 3 opgeschoven worden richting de binnenstad. Reizigers hebben nu meer ruimte en comfort op de perrons. Spoorbeheerder ProRail draagt het bouwstokje 15 september over aan de gemeente, die verder gaat met de bouw van Stationsplein oost, waar de grootste fietsenstalling ter wereld zal moeten verrijzen.

Afgelopen maand heeft ProRail samen met de bouwers hard gewerkt om de puntjes op de 'i' te zetten. Het meest in het oog springend waren de werkzaamheden boven het perronpleintje, tussen de stationshal en de twee perrons in. Daar is er een vloer gelegd voor het toekomstige Stationsplein oost. Beide perrons zijn nu volledig overkapt. Aan de noordkant (richting Amsterdam) hebben de perrons een perronkap met glas, zoals elders op het station. Dichter bij de stationshal dient de vloer van het toekomstige stationsplein als overkapping.

Bron: CU2030