Eind juni stakings-acties op het Belgische spoor

Personeel van de Belgische Spoorwegen (NMBS) hebben de plannen om op zondag 29 juni het werk voor een etmaal neer te leggen. Alleen concrete toezeggingen van spoorbedrijf NMBS en spoornetbeheerder Infrabel kunnen de acties nog voorkomen.

Zo lijkt het personeel van de spoorbedrijven zich zorgen te maken over de toekomst en de kwiteit van de 'jobs' bij het spoorwegbedrijf. Gesprekken hierover met de directies van de bedrijven waren zonder resultaat. "Men komt niet op een gepaste manier tegemoet aan de verzuchtingen van de werknemers", schrijft de vakbond.

Volgens de vakbond nemen de spoorbedrijven tevens te weinig mensen aan, met als gevolg dat de werknemers onvoldoende vakantiedagen kunnen opnemen. Zou zou de emmer met de vakantiedagen al opgelopen zijn opgelopen zijn tot een miljoen. Volgens de vakbond lijken de gezondheid en de veiligheid van werknemers en reizigers 'ondergeschikt aan de financiële doelstellingen van de directie'.

De stakingsacties van ACOD-vakbond beginnen op zondag 29 juni 22.00 uur en eindigen de daarop volgende maandag om 22:00. De vakbond voorziet het het hele spoorwegnet hinder zal krijgen van de stakingsacties.

Bron: FokNieuws