'Machinist ramptrein New York had slaapstoornis'

De machinist van de trein die begin december vorig jaar ontspoorde in New York, had een ernstige slaapstoornis. Dat blijkt uit medische gegevens die de nationale transportveiligheidsraad NTSB heeft vrijgegeven.

De 46-jarige machinist had eerder al te kennen gegeven dat hij zich tijdens de rit 'versuft' voelde. Volgens een medisch specialist die de man geobserveerd heeft, vertoonde het slaappatroon van de machinist 'tientallen abnormaliteiten' over een periode van zeven uur.

Het rapport van de veiligheidsraad toont overigens niet of er bij de treinbotsing inderdaad sprake zou zijn geweest van een slaapstoornis. Volgens de medisch specialist kan het feit dat de machinist op wisselende uren werkte, wel een rol hebben gespeeld.

Ook zou de machinist niet eerder zou zijn gestest op slaapstoornissen. De werkgever van de man, Metro-North, heeft laten weten dat het onderzoek op dit moment bestudeerd zal worden, en dat de definitieve oorzaak volgens de NTSB pas in een eindrapportage zal worden besproken. Het is nog niet bekend waneer die zal verschijnen.

Bron: Nu.nl