President-directeur van ProRail stapt op

De president-directeur van spoorbeheerder Prorail, Marion Gout-van Sinderen, stapt per 1 juli op. Dat meldt Prorail op de website. Ze heeft in totaal net geen drie jaar aan het hoofd gestaan van het spoorbedrijf.

Volgens de recent vastgestelde Lange Termijn Planning voor het Spoor zal de onderneming "transformeren van een zelfstandige overheidsdeelneming naar een uitvoeringsorganisatie onder strakkere regie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu".

Dit heeft volgens ProRail er toe geleid dat Marion Gout-Van Sinderen heeft besloten om op te stappen. Het besluit heeft in goed overleg met de Raad van Commissarissen plaatsgevonden

ProRail zegt Gout-van Sinderen 'zeer erkentelijk' te zijn voor wat zij voor het bedrijf heeft betekend. "In het bijzonder voor het verscherpen van de focus op de operationele performance van ProRail en voor de resultaten die zij met haar mensen heeft weten te bereiken in het belang van vervoerders, hun reizigers en verladers", staat in een verklaring.

FNV: 'Eerder aftreden'

De FNV heeft al eerder geopperd om Gout-van Sinderen samen met de directie van ProRail te laten aftreden. Volgens FNV Spoor-bestuurder Roel Berghuis moest het veld bij de top van de spoorbeheerder worden geruimd omdat er sprake zou zijn met opzet een onplezierige conclusie uit een onderzoeksrapport had geweerd. Hij noemde de handelwijze van Prorail eerder "ontluisterend". Volgens Berghuis "moeten per direct directeurskoppen rollen bij Prorail."

Bron: Nu.nl