Passagierstrein ontspoord in New York

In de New York is in de wijk The Bronx een passagierstrein ontspoord. Het incident vond plaats nabij het Spuyten Duyvil station. Daarbij zijn zeker vier doden en ongeveer 67 gewonden gevallen. Alle zeven wagons, alsmede de locomotief raakten ontspoord, waarvan er twee gekanteld naast de rails liggen.

De trein, die vanuit Poughkeepsie onderweg was naar Grand Central Station op Manhattan, ontspoorde kort na 7 uur (plaatselijke tijd). Een treinpassagier die in het voorste gedeelte van de trein zat, vertelt aan ABC dat de trein een stuk harder reed dan normaal.

Reddingsactie

In de trein hebben naar schatting honderd reizigers gezeten. Doordat het zondag was, was het ook vrij rustig in de trein vergeleken met een doordeweekse dag.

Op foto's die op Twitter te zien waren is duidelijk te zien dat een aantal wagons ontspoord zijn geraakt. Rond deze wagons is er direct een zoektocht in gang gezat naar mogelijke slachtoffers. De zoekactie wordt gedaan met speurhonden en helicopters. Ook duikers werden ingezet omdat één van de wagons stot stilstand is gekomen net voor de waterkant van de Harlem River.

Aan het eind van de ochtend (Amerikaanse tijd) wist gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York te melden dat er niemand meer gevonden is. Het exacte aantal slachtoffers is niet bekend doordat enkele slachtoffers op eigen initiatief naar het ziekenhuis gegaan zijn, en dus niet als slachtoffer op de plaat van het ongeval zijn geregistreerd,

Een maand geleden is er op dezelfde plek een goederentrein ontspoord geraakt. Het is onduidelijk of deze ontsporing daarmee te maken heeft, dit zal allemaal onderzocht worden door medewerkers van de NTSB (National Transportation Safety Board. Zij zijn ter plaatse gegaan om onderzoeken te doen en zo mogelijk de oorzaak vast te stellen.

Bron: AD