Straks in vier uur van Berlijn naar München

Maandagochtend werd er een hoogtepunt bereikt in de bouw van een nieuwe hogesnelheidsspoor tussen Berlijn en München, halverwege werden de laatste stukken spoor aan elkaar gesloten zodat de verbinding al praktisch klaar is. Waar nu nog zes uur over gereden wordt, zal dat straks verkort worden naar vier uur.

Over enkele jaren in 2017 zal het spoorwegtraject worden opengesteld, de bouw ervan kostte zo'n 10 miljard euro. 2,7 Miljard is euro is er bekostigd door de het Thüringer ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Vanaf 2017 zullen er vier ICE-treinen per uur vertrekken naar alle richtingen en zijn de steden Berlijn, Frankfurt en München nog beter met elkaar in verbinding.

"Over het algemeen bestaat het project uit een lengte van 500 kilometer, " zegt Frank Kniestedt , woordvoerder van het project VDE8 (Duitse Eenheid Transport Project 8). Voor een deel van het traject is er gebruik gemaakt van een bestaand spoor, dit betreft het traject tussen Halle/Leipzig naar Berlijn, en is al eerder in 2006 aangelegd.

Bron: Bild.de