"Nieuwe stationhal Arnhem in 2015 klaar"

De nieuwe stationshal voor Station Arnhem kan na de zomer van 2015 in gebruik worden genomen. Dat verwacht spoorbeheerder ProRail die verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe 'OV Terminal', waarmee de verbouwing van het gehele station tot een eind zal worden gebracht.

Het nieuwe stationsgebouw is een ontwerp van architect Ben van Berkel van UNStudio, en is dusdanig ingewikkeld dat de realisatie ervan een hele tijd heeft geduurd. Vanwege de complexiteit van het gebouw durfde ProRail niet eerder een opleverdatum te noemen, al was het jaartal 2015 al eerder bekend gemaakt.

Zodra de nieuwe stationshal en OV-terminal af is betekent het nog niet dat op dat moment al het werk gedaan af is gerond. "Er zullen dan echt nog wel wat zaken moeten worden afgehecht", zegt een woordvoerder van ProRail.

Hoe veel tijd met het afwerken gemoeid zal zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Met het afronden van de bouw van de stationshal zal een einde komen aan een klus waarmee in 1997 een begin werd gemaakt. Toen was de verwachting dat de stationshal in 2009 voltooid zou zijn.
 

Bron: De Gelderlander