Facebookpagina wil ongestempelde treinkaartjes delen

Een Facebookpagina over treinkaartjes haalt snel likes binnen. De oprichters van de pagina storen zich aan kaartjes die niet afgestempeld worden en willen deze laten hergebruiken. Ook andere OV-gebruikers stemmen voor dit plan.

De actie is opgericht omdat veel mensen het 'zonde' vinden als ze voor een ritje met de trein een kaartje hebben gekocht, maar dat ze uiteindelijk niet gecontroleerd worden. Dit was inspiratie genoeg om via een Facebookpagina deze 'ongebruikte' kaartjes anoniem door te geven aan een volgende reiziger.

De werking van het initiatief is heel simpel. Het is de bedoeling dat men een ongebruikt treinkaartje op een plaats verstopt, en deze locatie vervolgens via de Facebookpagina meldt aan de anderen. Zo kan er iemand anders weer gebruik van maken.

De bedoeling is niet om de NS te laten benadelen, leggen ze aan het consumenten TV-programma TROS Radar uit. het gaat hen alleen om het afgeven van de boodschap omdat 'de tarieven in het OV de bovengrens bereikt hebben'.

Het aantal likes stijgt behoorlijk snel. Binnen 18 uur hebben zich al 2.800 volgers zich via Facebook gemeld. Nu richten de oprichters zich nog op Utrecht Centraal, maar ze willen het initiatief uitbreiden naar andere stations. Ondanks het grote aantal 'likes' op de pagina zijn er nog weinig mensen geholpen aan een kaartje.


Foto: Judy van der Velsen (Flickr/CC)

Bron: Algemeen Dagblad