Treinverkeer Venlo zaterdagmorgen stil gelegd wegens mogelijke lekkage tankwagon

Het treinverkeer rond Venlo is gistermorgen rond 9:30 stil gelegd vanwege een mogelijk lekkende tankwagon met koolstofdioxide. Hierbij zorgde een tankwagen voor een hoop sissend kabaal. Hierop werd besloten om het station te ontruimen, en het treinverkeer stil te leggen.

Uiteindelijk bleek het harde geluid afkomstig te zijn van een overdrukventiel van een tankwagon. Gedacht werd aan een lekkende wagon met koolstofdioxide, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval, meldde de brandweer zaterdagochtend. Doordat de druk in een ketel opliep werd er een overdrukventiel in werking gesteld.

Na onderzoek kon het station rond 10 uur weer in gebruik worden gesteld worden waarna het treinverkeer om 11:30 weer volledig hervat werd.

Koolstofdioxiode
Diepgekoelde koolstofdioxide kan door zijn lage temperatuur brandwonden veroorzaken als mensen ermee in aanraking komen. Bij hoge concentraties kunnen mensen bewusteloos raken en mogelijk zelfs stikken. Daarom sloeg de brandweer aanvankelijk groot alarm en werd het station ontruimd en het treinverkeer stilgelegd.

Bron: Treinreiziger