Interview: 'TrainGirl' Jacintha

Een tijdje geleden werd mijn nieuwsgierigheid opgewekt door een website met de naam TrainGirl. Er stonden fantastische ontmoetingsverhalen op van een jonge vrouw die zich een ware 'TrainGirl' noemt. Naast dat ik vanaf nu haar actie steun heb ik haar ook een paar vragen gesteld.

Wie ben je eigenlijk?
Ik ben Jacintha de Gruiter, 30 jaar en ik stuiter het leven door. Ik ben energiek, gedreven en erg nieuwsgierig aangelegd. Mijn vrienden vinden me ook wel prettig gestoord… Sinds ik me kan herinneren ben ik bezig met muziek, dans, zang, media & entertainment. Dit geeft me energie en mijn leven kleur. Ook houd ik me veel bezig met schrijven. Op dit moment werk ik bij het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau) en schrijf ik onder meer nieuws over het wel en wee van celebrities.


Hoe is Traingirl ontstaan?
Dat is een heel lang verhaal. Long story short. Ik had een leuk gesprek met een jongen in de trein en baalde achteraf dat ik zijn naam niet eens wist. Toen ben ik een zoektocht begonnen onder de naam Train Girl. Daarna is het een beetje uit de hand gelopen en ben ik het grootser gaan aanpakken omdat ik veel positieve reacties kreeg. Het idee is dat mensen met een Train Girl of Train Guy button openstaan voor een gesprek in de trein. Wie weet waar het toe kan leiden.


Hoevaak reis je met de trein?
Dit hele avontuur is vorig jaar begonnen. Ik had veel tijd omdat ik werkzoekend was en pakte toen vaker de trein dan nu het geval is. Eén keer in de 2 of 3 weken reis ik met de trein denk ik. Maar dat is dus meer geweest. Soms ga ik ook een hele tijd niet.
 

Heb je veel reacties gekregen van anderen?
Nou dat is wel grappig. Vooral tijdens mijn zoektocht, die ik ook via social media heb uitgezet, ontving ik berichten van mensen die ik niet kende. Via Facebook heb ik reacties gehad, maar ook via Twitter bijvoorbeeld. En ik werd veel aangesproken door de button die ik aan mijn tas had. Men is dan toch wel nieuwsgierig wat het is. Later heb ik ook reacties gehad via de Train Girl Facebook-page. Mensen laten dan weten dat ze het een leuk initiatief vinden.


Hoe zie je het TrainGirl initiatief in de toekomst voor je?
Zelf merk ik dat mensen meer en meer één worden met hun smartphone en eigenlijk geen oog meer hebben voor de dingen en mensen om zich heen. Dit geldt niet alleen voor de trein. Het mooiste zou zijn als de Train Girls en Guys de sociale interactie tijdens het reizen zouden kunnen vergroten en dat het initiatief zich dan als een olievlek verspreidt. Volgens mij wordt de wereld dan een stuk vrolijker!


Als mensen je initiatief willen steunen, hoe kunnen ze dat doen?
Ze kunnen de Facebookpagina natuurlijk liken en @TrainGirlNL volgen. Via deze media ben ik ook te benaderen. Dus wil je meedoen, stuur dan even een berichtje. Maar ook per mail ben ik te bereiken op traingirl@hotmail.nl

Het mooiste zou zijn als ze mee willen doen door het dragen van een button. Maar als er andere ideeën zijn voor het initiatief dan sta ik daar natuurlijk ook voor open!


Het hele verloop van het initiatief is na te lezen op:
http://jacinthadegruiter.wordpress.com/category/train-girl/