Grote veiligheidsactie Utrecht Centraal

Afgelopen donderdag 31 maart heeft de Politie Utrecht in samenwerking met de Spoorwegpolitie en vervoersbedrijven Connexxion, GVU en de Nederlandse Spoorwegen een grote veiligheidsactie gehouden in en rond het stationsgebied van Utrecht Centraal.

Het doel van deze actie was om het veiligheidsgevoel bij reizigers van het openbaar vervoer en winkelpubliek te vergroten.

Bij deze actie zijn duizenden reizigers zijn gecontroleerd. De controles vonden plaats in bus, tram, trein en in het winkelgebied van Hoog Catharijne. Bij de controles zijn aan 60 personen boetsen utigedeeld. Het meerendeel van deze boetes werd uitgeschreven voor mensen die overlast veroorzaakten. Voor misdragingen als vervuiling, openbare dronkenschap, voeten op banken, schreeuwen en roken werden boetes van 70 euro uitgedeeld. Negen personen zijn aan voor uiteenlopende feiten zoals openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs beboet.

Aan de controle namen 80 medewerkers in gemengde teams deel, zowel in uniform als in burger. De samenwerking van de verschillende organisties verliep goed en in de toekomst zal men deze actie herhalen.

Bron: Nieuws.nl