'TrainTracing was een 1-april grap'

Helaas, het klonk maar al te mooi om waar te zijn..
Het TrainTracing wat we zouden introduceren is nog steeds een sprookje, en het is niet mogelijk om rechtstreeks in de gaten te houden waar een bepaalde trein rijdt. Je bent dus in een mooie 1 april-grap geluisd.

Fabeltje
Laten we maar even eerlijk zijn, er bestaat wel een TrainTracing systeem bij de de organisaties NS, ProRail en NedTrain welke luistert onder de naam Track & Trace (ook wel T&T genoemd), echter deze is niet openbaar voor anderen. Ook een wetgeving die eind vorig jaar aangenomen is om de lokalisatie-gegevens vrij te geven is hiermee een fabeltje te noemen, evenal het bestaan van het bedrijf Train Tech Supplies waarmee wij een samenwerking zouden aangaan.

Reacties
Ik moet zeggen dat er in deze grap toch vele mensen zijn getuind. Zo werd er op het forum van Somda opeens gediscussieerd over de openheid van het besproken TrainTracing-systeem en werden er enkele retweets en reacties gegeven op het Twitter-account van Treinenweb nadat het bericht ook Twitter verschenen was. Ook de ICT-website Tweakers.net heeft er enige aandacht aan besteed in hun speciale 1 april-poll die hun op hun site gepubliceerd hadden, en laat ik enkele mails in mijn mailbox met diverse vragen niet vergeten.

Ook werd er door velen gegraafd in zoekmachine Google naar meer informatie over dit systeem, zo zijn enkelen uiteindelijk op LiveTrein uitgekomen, een website die een overzicht toont van rijdende treinen door middel van berekeningen aan de hand van de dienstregeling. De maker hiervan liet in de media weten dat zijn systeem verouderd was en dus op een dienstregeling van 2009 draaide, waarmee de gegevens niet meer nauwkeurig zouden zijn. Helaas heeft dit enige verwarring opgeleverd bij enkelen.

Niet-directe spots binnenkort wel mogelijk
Om deze grap met de bezoekers van Treinenweb weer goed te maken kunnen we vertellen dat er in de nieuwste versie die we zeer spoedig online zullen brengen, dat daar mogelijkheden in zullen zitten om enkele spots van treinen te kunnen bekijken, echter dit zal uiteraard niet direct en rechtstreeks zijn, maar zijn berust op handmatige invoer.

Op deze manier hebben we dus meteen een tipje van de sluier opgelicht over de veel besproken nieuwe Treinenweb-site die op korte termijn geopend zal worden. We houden je op de hoogte over de verdere ontwikkeling.

Conclusie van het hele verhaal:
1 April.

 
Helaas, dit TrainTracing systeem is niets anders dan een
fabeltje. Eén april!!!