Week machinist bij de Rhätische Bahn

Voor de spoorliefhebbers die maar al te graag gedroomd hebben om een echte trein te besturen, sla je slag. Speciaal voor hen heeft ook dit jaar de Rhätische Bahn in Zwitserland een actie dat een winnaar een week lang machinist mag zijn op een trein in het pittoreske Zwitserland.

Vorig jaar was er een soortgelijke actie, deze werd toen gewonnen door DJ Erik de Zwart welke ook een treinfanaat is en abassadeur van de stichting mat '54..

De spelregels zijn: Schrijf een sollicitatiebrief welke op internet komt te staan, bezoekers kunnen vervolgens hun stem uitbrengen over welke kandidaat ze het meest geschikt vinden. Uit de top 10 van de mensen met de meeste stemmen wordt één winnaar getrokken die zich voor een week lang machinist mag noemen.

Opnieuw solliciteren
Erik de Zwart had vorig jaar de één na meeste stemmen en de beste waardering en werd vervolgens door de jury uitgeroepen tot winnaar. Iedereen die vorig jaar had gesolliciteerd en tot de top 10 wist door te dringen, moet dit jaar opnieuw solliciteren om in aanmerking te komen.

Graubünden
De wedstrijd wordt georganiseerd door het Zwitserse kanton Graubünden, die wil met de droombaancampagne de provincie op de kaart zetten. Graubünden is onder vakantiegangers de meest populaire provincie van Zwitserland. De winnaar die zich machist van noemen zal uiteraard wel deskundige begeleiding krijgen.

Meedoen? Klik hier om te solliciteren....

Bron: Treinreiziger