Rampenoefening op oude spoorbrug

Op de oude spoorbrug over de IJssel te Zutphen werd vanochtend in de vroegte een rampenoefening gehouden. Bij deze rampenoefening zou een ponton met chemische vaten klem zitten onder de spoorbrug waarna er brand uitbrak en er een trein vastliep.

Scenario
Er zou een werkponton met daarop vaten met een voorzien van chemische stoffen tegen de Oude IJsselbrug zijn gevaren en daarna klem zijn geraakt. De giftige vaten zijn in de IJssel gevallen en lekgeraakt. Door laswerkzaamheden op de het werkponton is er brand uitgebroken. Een passagierstrein die net de spoorbrug wilde passeren kwam op het hefgedeelte stil te staan omdat door de aanvaring de spanning van de bovenleiding was weggevallen. Het voorste deel van de trein zou ook in brand zijn geraakt. Dit alles vond plaats rond 6.00 ochtend in een mistige omgeving.

De rampenoefening werd gehouden door samenwerking van Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, KLPD, Prorail, NS-reizigers en de gemeente Zutphen. Ook waren er een aantal deelnemers die in de trein zaten.

Bron: Blik op nieuws