NS en Arriva rijden extra treinen tijdens Nijmeegse Vierdaagse

De NS zet 'crowd-control' in op het station tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. (Foto: NS)
De NS zet 'crowd-control' in op het station tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. (Foto: NS)

Van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli vinden de Vierdaagse met de bijbehorende feesten weer plaats in en rond Nijmegen. Er worden in deze periode door NS ruim 1,5 miljoen wandelaars en feestvierders verwacht die naar Nijmegen afreizen. Zowel NS als Arriva rijden vanaf zaterdag 13 juli daarom extra treinen van en naar Nijmegen en worden er maatregelen genomen om alles in goede banen te laten verlopen.

In de ochtend rijden de treinen vanuit verschillende richtingen eerder naar Nijmegen, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen. Overdag en in de avond rijden op verschillende trajecten extra (lange) treinen om de toeschouwers en feestvierders van en naar Nijmegen te vervoeren. Ook op station Nijmegen zal crowd-control met extra personeel en hekken worden toegepast om de drukte beheersbaar te houden.

Speciale Vierdaagse dienstregeling

De NS en Arriva hebben een aangepaste dienstregeling met extra treinen tijdens deze periode. Er wordt aangeraden om voorafgaande aan de reis de reisplanner te raadplegen. Ook wordt het aangeraden om, indien nodig, vooraf al de treintickets aan te schaffen omdat het naar verwachting druk zal worden bij de kaartautomaten. Ook is contactloos betalen via OV-pay mogelijk bij zowel NS als Arriva. Losse digitale tickets voor Arriva zijn aan te schaffen via de Glimble-app.

De dienstregeling is al volgt aangepast:

  • Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli rijden er (extra) nachttreinen op de trajecten Nijmegen-Arnhem-Zutphen-Zwolle, Nijmegen-Arnhem-Utrecht, en Nijmegen-’s-Hertogenbosch.
  • Op vrijdag 19 juli kunnen reizigers gebruik maken van de speciale pendeltreinen die de hele dag tussen Arnhem en Nijmegen rijden. De normale dienstregeling op dit traject is op deze dag aangepast.
  • Arriva rijdt van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli extra nachttreinen tussen Arnhem Centraal en Doetinchem en tussen Elst en Tiel. De NS-treinen uit Nijmegen sluiten aan op deze Arriva-treinen.
  • Van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli rijdt Arriva ook de gehele nacht door op de Maaslijn tussen Nijmegen-Venray. Er rijdt dan elk half uur een trein.

Vierdaagse-sfeer op het station

De sfeer voor de Vierdaagse begint al op het NS-station van Nijmegen. Alle wandeldagen rijden er twee speciale NS Hup-on Hup-off treintjes door Nijmegen. Deze gratis vervoersservice stopt op zeven verschillende tussenstations in de stad en vertrekt vanaf het stationsplein van Nijmegen. De twee treintjes brengen reizigers gratis naar de leukste bestemmingen in de stad.

Ook zal  er op de laatste twee wandeldagen weer een speciale massagestoel aanwezig zijn om de vermoeide voetjes te laten verwennen.