NS en Arriva zetten komende week bussen in vanwege werkzaamheden rondom Leeuwarden

NS en Arriva zetten komende week bussen in vanwege werkzaamheden rondom Leeuwarden. (Foto: Treinenweb)
NS en Arriva zetten komende week bussen in vanwege werkzaamheden rondom Leeuwarden. (Foto: Treinenweb)

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli 2024 wordt er gewerkt aan verbetering van het spoor in en om Leeuwarden. Door deze werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Leeuwarden en Stavoren en tussen Leeuwarden en Akkrum. Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp rijden er van 17 tot 20 juni 2024 en op 9 juli geen treinen maar bussen.

NS en Arriva zetten bussen in. Beide vervoerders vragen reizigers rekening te houden met een langere reistijd van 15 tot 60 minuten.

NS rijdt op het traject Zwolle - Leeuwarden. Vanaf Akkrum is er op dit traject geen treinverkeer mogelijk tijdens de werkzaamheden en rijden er snel- en stopbussen in beide richtingen tussen Akkrum en Leeuwarden. De stopbussen stoppen ook op station Grou-Jirnsum. Arriva rijdt op de overige trajecten vanaf Leeuwarden en verzorgt daar het busvervoer. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisapp of de NS Reisplanner te raadplegen.

Vervoer van fietsen

NS heeft speciale bussen met aanhangers voor fietsen geregeld die aansluiten op de vertrektijden van de boot. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het meenemen van fietsen in de trein. Op station Akkrum, Leeuwarden en Harlingen Haven worden reizigers die hun fiets mee willen nemen geholpen door medewerkers van Arriva en NS. NS vraagt reizigers om rekening te houden met eventuele wachttijden en adviseert hen vanwege de beperkte capaciteit zoveel mogelijk gebruik te maken van fietsverhuur op de Waddeneilanden. De NS heeft een speciale pagina met uitleg gepubliceerd (ns.nl/werkzaamheden-leeuwarden).

Reizen met een beperking

De bussen kennen niet dezelfde toegankelijkheid voor een rolstoel of scootmobiel als de trein. Arriva en NS bieden voor reizigers met een beperking daarom een taxiservice:

  • Arriva: bel 0800 0232545 of via deze link.
  • NS Reisassistentie: bel 030 2357822 of via deze link.

Bron: NS.nl