Veel bezoekers bij jubileumfeest van Oosterspoorlijn

Afgelopen zaterdag werd het 150-jarige jubileum van de Oosterspoorlijn gevierd, de spoorlijn die Amsterdam en Amersfoort met elkaar verbonden. In samenwerking met NS en de gemeenten Gooise Meren, Hilversum, Baarn en Amersfoort werd er een uitgebreid feestelijk programma opgesteld met nostalgische treinritten en exposities.

Een van de blikvangers op deze dag waren de pendelritten van de stoom- en diesellocomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Hiervoor werd stoomlocomotief 23 076 ingezet in samenwerking met de diesellocomotieven 2459 en 2530. Deze reden voor genodigden de hele dag tussen Hilversum en het Spoorwegmuseum aan de Maliebaan in Utrecht waarbij er personeel rondliep met kleding van de oude tijd.

Ook was er die dag een materieelshow te bewonderen van de elektrische locomotieven 1251 en 9902 van RailExperts en Motorpost 3029 en de 100-jaar oude 'Blokkendoos' Mat'24 (mC 9002) van de Stichting 2454 CREW. In het centrum van Baarn waren modelspoorbanen opgesteld waar liefhebbers naar konden kijken. Op het station was ook een expositie te zien van de geschiedenis van de spoorlijn, en was de Koninklijke wachtkamer te bezoeken, die vroeger nog gebruikt werd toen Paleis Soestdijk nog bewoond werd door prins Hendrik en daarna koningin Juliana.