ICE-trein ontspoord in Duitsland door aardverschuiving

Een archieffoto van een ICE-trein in Duitsland. (Foto: Sebastian Terfloth)
Een archieffoto van een ICE-trein in Duitsland. (Foto: Sebastian Terfloth)

In Duitsland is in de nacht van zaterdag op zondag een trein deels ontspoord door een aardverschuiving, veroorzaakt door hevige regenval in de regio. Het betrof een ICE-trein met treinnummer 510, rijdend van München naar Keulen. Er vielen geen gewonden.

Het ongeval vond plaats bij Schwäbisch Gmünd, nabij Stuttgart in de deelstaat Baden-Württemberg. Een aardverschuiving over een gebied van ongeveer 30 meter leidde tot de ontsporing van twee wagons van de ICE-trein. Van de 185 inzittenden raakte niemand gewond. De passagiers werden geëvacueerd en ondergebracht in een nabijgelegen school. Ook raakte een auto van een parallel lopende weg, maar de bestuurder bleef ongedeerd.

Hinder in Zuid-Duitsland

Sinds vrijdag heeft het in het gebied hevig geregend, wat ook andere delen van Zuid-Duitsland heeft getroffen met buitensporige regenval. Op diverse routes is sprake van vertraging of uitval van de langeafstandstreinen.

Als gevolg van het ongeval rijden er momenteel geen treinen tussen Stuttgart en München. Reizigers tussen Frankfurt en München kunnen via Nürnberg reizen, maar ook op deze lijn is het treinverkeer vertraagd door schade door het noodweer.