Vivianne Heijnen (IenW) stopt met haar functie als staatssecretaris

Vivianne Heijnen trekt zich als staatssecretaris terug vanwege zwangerschapsverlof. (Foto: Valerie Kuypers)
Vivianne Heijnen trekt zich als staatssecretaris terug vanwege zwangerschapsverlof. (Foto: Valerie Kuypers)

Met ingang van zaterdag 25 mei beëindigt Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat haar rol binnen het ministerie als staatssecretaris. De reden is omdat ze met zwangerschapsverlof gaat. Ze zal haar taken uiteindelijk overdragen.

Haar taken worden overgedragen aan Minister Mark Harbers (IenW). Vanwege de staat van de formatie van het nieuwe kabinet zal er geen nieuwe tijdelijke bewindspersoon worden aangesteld.

"Ik kijk met veel plezier terug op een mooie periode als staatssecretaris van IenW. Met een ontzettend brede portefeuille, die bijna altijd raakt aan de dagelijkse praktijk van heel veel mensen. Ik ben blij met wat we voor elkaar hebben gekregen: of het nu gaat om een gezonde leefomgeving of de stappen naar een circulaire economie.", aldus Vivianne Heijnen. Ze kijkt met trots terug naar de aanpak van vervoersarmoede, de Drielandentrein die na jaren van voorbereiding vanaf aanstaande 8 juni doorrijdt naar Luik en het begin van de ontwikkelingen voor de Lelylijn.

Vanaf 10 januari 2022 vervulde ze haar rol als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte IV, dat momenteel demissionair is.