Vanaf vrijdag tot en met zondag geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen

De Waalbrug bij Nijmegen krijgt onder meer onderhoud. (Foto: Roger Veringmeier )
De Waalbrug bij Nijmegen krijgt onder meer onderhoud. (Foto: Roger Veringmeier )

ProRail werkt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 april op twee plaatsen aan het spoor tussen Arnhem en Nijmegen waardoor daar op dit moment geen treinen kunnen rijden. Op station Arnhem Zuid worden noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd.

Naast het onderhoud op Arnhem Zuid worden er ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op de oude spoorbrug over de Waal bij Nijmegen.

Werkzaamheden

Een spooraannemer vernieuwt een deel van de spoorconstructie op het viaduct van station Arnhem Zuid. Dit viaduct met perrons is in 2004 gebouwd en bestaat uit twee delen waarop de sporen zijn bevestigd. In 2015 zijn beide perronsporen met betonnen zogenaamde 'vulblokken' opgehoogd om een drempelloze instap voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Deze vulblokken vertonen inmiddels scheuren en zullen dan worden vervangen.

Een andere aannemer voert een grootschalige inspectie uit op het tweede deel van de oude spoorbrug over de Waal, en vernieuwt waar het nodig is de constructie waarmee het spoor aan de brug is bevestigd. In september 2023 is een tijdelijke reparatie aan het spoor op het eerste deel van de spoorbrug uitgevoerd. Hierdoor kon het treinverkeer weer met normale snelheid over de spoorbrug rijden.

Reisadvies

Vanwege de werkzaamheden adviseert NS het volgende:

  • Reizigers naar Utrecht kunnen omreizen via ’s-Hertogenbosch, met uitzondering van zondagochtend 21 april tussen 07:45 uur en 09:15 uur.
  • Reizigers tussen Arnhem Centraal en Nijmegen wordt gevraagd om hun reis uit te stellen of een andere vorm van vervoer te kiezen. Voor noodzakelijke reizen zijn er beperkt bussen beschikbaar.

De vervoerder waarschuwt dat er in deze periode een beperkt aantal bussen beschikbaar is, doordat het om onverwacht ingelaste werkzaamheden gaat. Ook de eerder geplande werkzaamheden bij ’s-Hertogenbosch en de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC Nijmegen vragen om businzet wat de beschikbare capaciteit voor de ingelaste werkzaamheden beperkt. Tussen Nijmegen en Arnhem Centraal rijden alleen stopbussen.

NS vraagt reizigers tussen Arnhem en Nijmegen daarom alleen te reizen als het noodzakelijk is.