Eind maart een halve week beperkt treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort

Eind maart is er een halve week beperkt treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort vanwege werkzaamheden. (Foto: ProRail)
Eind maart is er een halve week beperkt treinverkeer tussen Zwolle en Amersfoort vanwege werkzaamheden. (Foto: ProRail)

Als gevolg van werkzaamheden rijden er van woensdag 27 maart tot en met maandag 1 april geen Sprinters tussen Zwolle en Nunspeet en geen Intercity’s tussen Zwolle en Amersfoort. Reizigers uit Noord Nederland met bestemming Utrecht wordt geadviseerd een alternatieve treinroute te kiezen via Almere.

NS vraagt reizigers om rekening te houden met ongeveer een half uur extra reistijd. Tussen Zwolle en Nunspeet rijden bussen in plaats van treinen. NS adviseert reizigers de Reisplanner te checken voor vertrek.

Extra Intercity over Almere van en naar Utrecht

Normaal gesproken rijdt NS 1 keer per uur een Intercity vanuit Leeuwarden naar Utrecht. Tijdens de werkzaamheden is dit 2 keer per uur. Reizigers uit Groningen met bestemming Utrecht kunnen op Zwolle of Almere Centraal overstappen.

Treinvervangend busvervoer

Van ‘s morgens vroeg tot middernacht zet NS bussen in tussen Zwolle en Nunspeet. Deze bussen stoppen ook op de stations van Wezep en ’t Harde en rijden elke 30 minuten. In verband met een gesloten overweg zijn dat op woensdag, donderdag en vrijdag minibussen. Daarom rijden er op die dagen ook elke 30 minuten directe bussen tussen Zwolle en Nunspeet. Deze stoppen niet op tussengelegen stations.