Op hol geslagen goederentrein rijdt 70 kilometer door India

Een goederentrein in India is zondagmorgen met 53 wagons met brokken steen, op hol geslagen. De trein heeft een afstand van 70 kilometer zonder de machinist afgelegd. Het incident gebeurde in het noorden van het land. De staatsspoorwegmaatschappij is inmiddels een onderzoek gestart.

De trein die onderweg was naar de deelstaat Punjab zou op een station een stop hebben gemaakt waar de machinist en de assistent een pauze genomen hebben. De twee medewerkers zouden vergeten zijn om de motor uit te schakelen en de remblokken te plaatsen. Terwijl het tweetal aan de thee zat, reed de trein vanzelf weg waarbij die snelheden behaalde van 100 kilometer per uur. De trein passeerde vijf stations waarbij omstanders de dollemansrit gefilmd hebben. De spoorwegen hebben het treinverkeer op de route stilgelegd en omgeleid zodat er geen ongelukken konden gebeuren.

Uiteindelijk kon een medewerker weer op de trein klimmen toen die een steile heuvel op reed en daardoor snelheid verminderde. Daarna kon de trein met de noodrem tot stoppen gedwongen worden.

'Unstoppable'

Het incident is te vergelijken met de succesvolle actiefilm Unstoppable, waar een goederenlocomotief ook op hol slaat zonder bemanning aan boord. Deze film is afgeleid van het treinincident "Crazy Eights" in 2001. De trein, geleid door CSX Transportation SD40-2 #8888, verliet het spoorwegemplacement in het Amerikaanse Walbridge en begon zonder machinist aan een reis van ruim 106 kilometer door het noordwesten van Ohio.