Tien dagen geen treinverkeer rondom Olst vanwege werkzaamheden

Tussen vrijdag 16 en maandag 26 februari wordt er aan het spoor gewerkt tussen Zwolle en Deventer. (Foto: Treinenweb)
Tussen vrijdag 16 en maandag 26 februari wordt er aan het spoor gewerkt tussen Zwolle en Deventer. (Foto: Treinenweb)

Tussen vrijdag 16 en maandag 26 februari wordt er aan het spoor gewerkt tussen Zwolle en Deventer. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen. Een spooraannemer vernieuwt dan het spoor en de treinbeveiliging. Ook wordt er een NABO-overweg voorzien van slagbomen en bellen.

Volgens ProRail is de treinbeveiliging op het traject tussen Zwolle en Deventer hoog nodig aan vervanging toe. Voor de nieuwe treinbeveiliging is onder andere een nieuw relaishuis gebouwd, zodat het spoor weer geschikt is voor de toekomst. Ook zal de sluitingstijd van de overweg aan de  Jan Hooglandstraat vekort worden met circa 17 seconden wanneer de trein uit Olst richting Zwolle vertrekt.

In de winter van 2023 werd het derde spoor in Olst verwijderd. Achter het station en de overweg aan de Jan Hooglandstraat liggen meerdere wissels. Deze zijn door het weghalen van het derde spoor niet meer nodig. Het weghalen van wissels zorgt voor minder geluidsoverlast voor de omgeving, minder onderhoud en minder kans op storingen. De overweg aan de Jan Hooglandstraat krijgt bovendien nieuw asfalt tussen de sporen en de overwegbomen worden vernieuwd. De overweg is daarom van vrijdagnacht 16 tot dinsdag 22 februari 22:00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Als gevolg van al deze werkzaamheden rijden er van vrijdag 16 februari 23:59 uur tot maandag 26 februari 05:00 uur geen treinen van en naar station Olst. Er worden vervangende bussen ingezet. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanner voor vertrek te raadplegen.