Stroomstoring legt treinverkeer rondom Utrecht Centraal plat

Een stroomstoring heeft het treinverkeer rondom Utrecht Centraal tijdelijk platgelegd. (Foto: Treinenweb)
Een stroomstoring heeft het treinverkeer rondom Utrecht Centraal tijdelijk platgelegd. (Foto: Treinenweb)

Een stroomstoring heeft ervoor gezorgd dat er geen treinen rijden van en naar Utrecht. Op veel trajecten van en naar de Domstad ligt het treinverkeer stil. ProRail weet momenteel nog niet wanneer de problemen verholpen zijn.

De stroomstoring zou van korte duur geweest zijn, echter alle wissels en seinen zouden nog niet bediend kunnen worden. Ook zouden er veel treinen stil staan rondom Utrecht, en staan er diverse treinen die niet verder dan het eerstvolgende station kunnen rijden.

De NS heeft tegenover Nu.nl aangegeven in ieder geval op het traject Amsterdam-Utrecht géén bussen in te zetten omdat er teveel reizigers in de trein zitten wat de bussen niet op kunnen vangen.

Hele avond verstoring

Zowel de NS als ProRail verwacht dat de problemen op het spoor de hele avond merkbaar zullen zijn. "Omdat er normaal veel treinverkeer is, is het opstarten een logistieke puzzel", legt de woordvoerder van ProRail uit tegenover Nu.nl. "Reizigers zullen dan rekening moeten houden met vertraging en volle treinen." Het advies aan reizigers is om de reisinformatie in de gaten te houden en hun reis bij voorkeur uit te stellen.

NS wijst reizigers op de mogelijkheid om geld terug te krijgen bij vertraging. Als reizigers meer dan een half uur vertraging hebben, krijgen ze de helft van het treinkaartje terug. Bij meer dan een uur vertraging, wordt de volledige ritprijs terugbetaald. Op station Utrecht Centraal kunnen gestrande reizigers vanavond bij de Kiosk-filialen een gratis kopje koffie of thee krijgen.