Spoorvakbonden en NS bereiken cao-onderhandelingsresultaat

De spoorvakbonden en NS hebben een cao-onderhandelingsresultaat bereikt. (Foto: Treinenweb)
De spoorvakbonden en NS hebben een cao-onderhandelingsresultaat bereikt. (Foto: Treinenweb)

De vakbonden FNV, VVMC, CNV, VHS hebben met NS een akkoord gesloten over nieuwe cao-afspraken. Hiermee is de dreiging van nieuwe stakingen op het Nederlands spoor afgewend.

De partijen hebben in de vroege ochtend van 9 januari een zogenoemd onderhandelingsresultaat bereikt. De vakbonden gaan de afspraken voorleggen aan hun leden. Als zij akkoord zijn, dan treedt de cao met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2024. Henri Janssen, bestuurder FNV Spoor, spreekt tijdens zijn onderhandelingen over een zwaarbevochten cao-onderhandelingsresultaat.

Onderhandelingsresultaat

De belangrijkste onderwerpen van het onderhandelingsresultaat zijn: een looptijd van 1 jaar en 2 maanden. Een loonstijging van 4% per 1 januari 2024, met een bodem van 240 euro bruto per maand. Daardoor komt de gemiddelde loonsverhoging op 6,6%. Verder worden in de cao zware beroepen erkend, zijn er afspraken gemaakt over een vrijstelling voor nachtwerk vanaf 63 jaar en wordt de reiskostenvergoeding vereenvoudigd en verbeterd. Uitzendkrachten die 18 maanden bij NS hebben gewerkt wordt een contract voor onbepaalde tijd aangeboden. 

Tijdens de onderhandelingen moesten de vakbonden op bepaalde punten ook toegevingen doen. Een van deze toegevingen was het ontbreken van automatische prijscompensatie, waar de vakbond hard voor gestreden heeft.

De vakbonden gaan de afspraken nu voorleggen aan hun leden. Als de leden akkoord zijn, dan treedt de cao met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 januari 2024.

Stakingsacties van de baan

In december dreigden FNV en vakbond VVMC gezamenlijk met stakingsacties tijdens de feestdagen als er geen overeenkomst werd bereikt. Maar vanwege een kleine toenadering werd er een halve week voor kerst besloten om voorlopig van stakingen af te zien en na de feestdagen in het nieuwe jaar opnieuw te onderhandelen, met uiteindelijk een positief resultaat.

Eerdere staking

In 2022 heeft het personeel van NS op meerdere dagen gestaakt in een poging een kortlopende cao te realiseren die tot 1 januari 2024 jaar geldig was. De stakingen begonnen regionaal en breidden zich later uit naar een landelijk niveau waarbij het in het hele land toen geen NS-treinen reden. Uiteindelijk slaagden de vakbonden erin een aanzienlijke loonsverhoging van 8,45% te verkrijgen, met een eenmalige uitkering van duizend euro.