NS rijdt vakantiedienstregeling tijdens kerstvakantie

 (Foto: Pjedro22)
(Foto: Pjedro22)

Tijdens de kerstvakantie reizen er minder mensen met de trein en daarom rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling. Van 25 december tot en met 5 januari wordt er met een weekend-dienstregeling gereden.

Op drukke trajecten rijden de treinen vaker. De tienminutentrein tussen Amsterdam en Eindhoven blijft van maandag tot en met vrijdag rijden, behalve op de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. In de daluren op vrijdag rijden er ook op andere trajecten meer treinen.

Oudejaarsdag

Op oudejaarsdag rijden er zoals ieder jaar geen treinen meer na 20.00 uur. De treindienst wordt op nieuwjaarsdag vanaf 10.00 uur weer opgestart. Vanaf 01:00 uur rijdt wel het nachtnet Rotterdam – Delft – Den Haag – Leiden – Schiphol – Amsterdam – Utrecht, met extra stops op Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Sloterdijk. De NS verdubbelt de frequentie op de drukste momenten en trajecten. Voor het eerst krijgt ook Haarlem in de nieuwjaarsnacht een nachtverbinding met Amsterdam. De vroege treinen naar Schiphol vanuit Lelystad, Amersfoort, Alkmaar en Hoorn blijven op nieuwjaarsochtend rijden.

Internationale trein

Om zowel binnenlandse reizigers als internationale reizigers voldoende plek te bieden, rijden er van vrijdag 22 december tot en met maandag 8 januari extra binnenlandse treinen tussen Amersfoort – Amsterdam Centraal vlak voor of na de Intercity Berlijn. Binnenlandse reizigers op dit traject dienen rekening te houden met kleine wijzigingen in vertrektijden en spoorwijzigingen.