Arriva waarschuwt alvast voor uitval van treinen tussen Zutphen en Oldenzaal door personeelstekort

Een LINT-trein waar Arriva ook de beschikking over heeft, samen met enkele Stadler GTW dieselstellen. (Foto: Rob Dammers)
Een LINT-trein waar Arriva ook de beschikking over heeft, samen met enkele Stadler GTW dieselstellen. (Foto: Rob Dammers)

Spoorvervoerder Arriva waarschuwt alvast voor mogelijke treinuitval op het door hun overgenomen traject Zutphen - Hengelo - Oldenzaal. De oorzaak ligt aan onvoldoende treinpersoneel op het traject die vanaf morgen door het vervoersbedrijf wordt gereden.

Door de nieuwe concessie in Twente, die morgen ingaat, zouden zij de werknemers van Keolis eigenlijk overnemen, maar toch blijven zij bij Keolis. Hierdoor heeft Arriva naar eigen zeggen "een flinke puzzel" te leggen om in de eerste weken na de overname de diensten in te vullen. "We zetten alles op alles om volgens dienstregeling te kunnen rijden", stelt een woordvoerder van Arriva tegenover RTV Oost. Zo wordt er door het vervoersbedrijf gekeken om machinisten uit andere regio's te halen. "Dat lijkt te lukken," zegt de Arriva-woordvoerder.

Arriva betreurt dat in de kerstvakantie op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal zeker niet gaat lukken. Dan rijdt de trein, met uitzondering van de ochtendspits, één in plaats van twee keer per uur.

Opschaling machinisten

Er wordt verwacht dat de personeelskrapte volgend jaar februari is opgelost. Dan zijn ongeveer tien nieuwe machinisten klaar met hun opleiding en kunnen ze rijden. In mei volgt een tweede groep van dezelfde grootte.