Komende twee weekeinden geen treinverkeer naar Rotterdam Centraal

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

De komende twee weekenden op 25 en 26 november en 2 en 3 december rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen van en naar Rotterdam Centraal. Spoorbeheerder ProRail voert onder andere werkzaamheden uit aan sporen, perrons, wissels, bovenleiding en treinbeveiliging, en in het laatste weekend wordt de beveiliging getest.

Deze uitgebreide periode van werkzaamheden zullen invloed hebben op drukke weekenden, waaronder het Black Friday-weekend, het weekend voor Sinterklaas, en de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV op 3 december.

Werkzaamheden

Al deze werkzaamheden op Rotterdam Centraal en in Delft maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein, en het aantal groeit. Ook tussen Den Haag en Rotterdam. Deze werkzaamheden zijn nodig om die groei mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat op dit traject meer treinen kunnen rijden. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open.

Reisadvies

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. NS meldt dat er dit weekend vervangende bussen worden ingezet tussen Schiedam en Rotterdam Stadion, evenals tussen metrostation Capelsebrug en Rotterdam Stadion. In de Rotterdamse metro zijn de NS-vervoersbewijzen geldig.

Voor reizigers die bijvoorbeeld vanuit Brabant naar Den Haag/Amsterdam reizen, wordt geadviseerd om om te reizen via Utrecht. NS blijft zoals gebruikelijk aanraden om vooraf de reisplanner te raadplegen.