Papieren spoorboekje voor 2024 weer te koop

Het papieren spoorboekje die elk jaar door reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl wordt uitgegeven krijgt weer een editie voor 2024. Het spoorboekje is inmiddels te reserveren via OVshop.nl. Het boekje kost 13,95 euro, exclusief 3,95 euro verzendkosten en wordt tussen na pakjesavond verzonden.

Net als het voorgaande jaren wordt er weer samengewerkt met Roel Hemkes van Treinposities.nl. Hij heeft de beschikking over de ruwe reisinformatie die omgezet kan worden naar leesbare tabellen. "Dankzij zijn inzet kan het spoorboekje blijven bestaan" vertelde Hildebrand van Kuijeren van Treinreiziger.nl twee jaar geleden.

Papieren boekje

Naast de dienstregeling wordt er ook service-gerichte informatie in geboden, zoals uitleg over de 'Geld-terug-bij-vertraging'-regeling en is er een actueel prijzenoverzicht van abonnementen en tickets.

In het spoorboekje staan ook de vertrektijden van internationale treinen die vanuit Nederland rijden, inclusief de nieuwe nachttreinen die dit jaar zijn toegevoegd. Ook biedt het boekje nuttige service-informatie voor reizigers, zoals details over de regeling voor vergoeding bij vertraging en een actueel overzicht van abonnementsprijzen en tickettarieven. Het boekje is te koop bij de OV-shop.nl.

Elfde editie

Het is de elfde keer dat het papieren spoorboekje weer uitkomt. Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje al sinds 2013 uit. De NS stopte 12 jaar geleden met de uitgave ervan. Omdat veel reizigers toch de behoefte hadden aan een papieren spoorboekje hebben Treinreiziger.nl en Rover in 2013 de handen inéén geslagen en het boekje opnieuw uitgebracht.