Treinverkeer rond Utrecht Centraal was ontregeld door persoon op het spoor

Het station Utrecht Centraal wat een groot sporenknooppunt in ons land is. (Foto: Treinenweb)
Het station Utrecht Centraal wat een groot sporenknooppunt in ons land is. (Foto: Treinenweb)

Vrijdagavond was er rond 21:30 geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal. Er was sprake van een persoon die op het spoor zou lopen. Uit veiligheidoverwegingen werd het treinverkeer stilgelegd waardoor diverse reizigers niet verder konden reizen.

"We hebben uit voorzorg het treinverkeer stilgelegd rond Utrecht Centraal. We hebben helaas nu te maken met de gevolgen daarvan. Maar we moeten het zekere voor het onzekere nemen bij zo'n melding.", meldt de NS tegenover Nu.nl. Bij een dergelijke omvangrijke uitval aan treinen moet de vervoerder een 'complexe puzzel neerleggen' om het personeel en het materieel weer in te plannen. Omstreeks 0:30 reed een groot deel van de treinen weer de huidige dienstregeling.

Het treinverkeer in alle richtingen vanuit Utrecht werd stilgelegd. Veel reizigers raakten gestrand in de stationshal, maar konden omstreeks 23:00 hun weg weer vervolgen. Reizigers die door deze hinder niet op hun eindbestemming konden komen omdat de laatste trein vertrokken is, kunnen in dergelijke gevallen beroep doen op de NS om kosteloos taxivervoer te regelen.