Vanaf volgende week tot begin december hinder op en rond Rotterdam Centraal

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Van 23 oktober tot en met 3 december zal Rotterdam Centraal in diverse periode slechts beperkt toegankelijk zijn via het spoor vanwege geplande werkzaamheden. Hierdoor rijden er op bepaalde trajecten van en naar Rotterdam geen tot minder treinen. Het hoogtepunt vindt plaats in het weekend van 2 en 3 december. Dan is Rotterdam Centraal volledig onbereikbaar per trein.

Deze uitgebreide periode van werkzaamheden zal zelfs invloed hebben op drukke weekenden, waaronder het Black Friday-weekend, het weekend voor Sinterklaas, en de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV op 3 december.

Werkzaamheden

Spoorbeheerder ProRail voert onder andere werkzaamheden uit aan sporen, perrons, wissels, bovenleiding en treinbeveiliging. Al deze werkzaamheden op Rotterdam Centraal en in Delft maken deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Steeds meer mensen reizen dagelijks met de trein, en het aantal groeit. Ook tussen Den Haag en Rotterdam. Deze werkzaamheden zijn nodig om die groei mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat op dit traject meer treinen kunnen rijden. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open. Op de website van NS is een overzicht te zien van de periodes wanneer er geen of minder treinen rijden, en op welk traject.

Reisadvies

Treinen kunnen in deze periode van andere perrons vertrekken en op andere momenten. De gevolgen voor de treinreis zijn per situatie verschillend. Het advies voor reizigers is om kort voor vertrek in de reisplanner de reis te plannen.

Voor de voetbalwedstrijd Feyenoord-PSV op 3 december geldt er een alternatief reisadvies wat later bekend wordt gemaakt.