Trein met Europarlementariërs neemt per abuis verkeerde afslag naar Disneyland

Honderden Europarlementariërs namen per abuis verkeerde afslag naar Disneyland. (Foto: Alaric Favier)
Honderden Europarlementariërs namen per abuis verkeerde afslag naar Disneyland. (Foto: Alaric Favier)

Honderden Europarlementariërs en medewerkers waren onderweg naar Straatsburg, maar zijn per ongeluk op het station voor Disneyland Parijs. De trein die hen vanuit Brussel naar de vergadering van het Europees Parlement in de oostelijke Franse stad moest brengen, nam per abuis de afslag naar Disneyland Parijs.

De onverwachte afslag zorgde voor hilariteit aan boord. Europarlementariër Samira Rafaela (D66) en haar collega Mohammed Chahim van de PvdA lachten en noemden zichzelf grappend 'Team Disneyland'. Een Duitse Europarlementariër benadrukte voor de zekerheid dat ze niet tot een "Mickey Mouse-parlement" behoorden. Opmerkelijk is wel dat Walt Disney Company vandaag zijn honderdste verjaardag viert. Vermoedelijk was een wisselstoring de oorzaak van de omweg.

Het Europees Parlement chartert elke maand treinstellen voor vervoer van hun personeel. Hoewel het Europees Parlement doorgaans in Brussel is gevestigd, vergadert het twaalf keer per jaar gedurende een week in de Elzas. Dit beleid heeft al jarenlang kritiek gekregen, maar gastland Frankrijk heeft geen plannen om de Straatsburgse vestiging op te geven.