Een week hinder tussen Arnhem Velperpoort en Zutphen vanwege werkzaamheden

Volgende week is er een week hinder tussen Arnhem Velperpoort en Zutphen vanwege werkzaamheden. (Foto: NS)
Volgende week is er een week hinder tussen Arnhem Velperpoort en Zutphen vanwege werkzaamheden. (Foto: NS)

Zeven dagen lang werkt ProRail aan de stations van Rheden en Velp. Beide stations worden verbeterd zodat reizigers straks onder andere profiteren van een gelijkvloerse in- en uitstapmogelijkheid. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer, dat is daardoor van maandag 23 oktober tot en met zondag 29 oktober tussen Arnhem Velperpoort en Dieren gestremd.

Tijdens de treinvrije periode zet de NS treinvervangende bussen in. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd van circa 30 minuten.

Reizen tussen Zutphen en Arnhem Centraal

Er rijden gedurende de werkzaamheden geen treinen van NS tussen Arnhem Centraal en Dieren. Station Arnhem Velperpoort blijft wel bereikbaar per trein. Reizigers van en naar Arnhem Velperpoort kunnen namelijk tussen Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort met Arriva reizen. Zij kunnen op station Velperpoort inchecken bij NS en hoeven, als zij vanaf Arnhem Centraal komen, niet uit te checken op Arnhem Centraal.

De Intercity van NS tussen Arnhem Centraal en Dieren rijdt niet. Omdat ook de Sprinter tussen Zutphen en Arnhem Centraal niet kan rijden, maakt de Intercity tussen Zutphen en Dieren een extra stop op station Brummen.

Extra Intercity in het weekend

De Intercity die normaal gesproken alleen door de week rijdt, zal ook tijdens het weekend van 28 en 29 oktober rijden tussen Nijmegen en Arnhem Centraal zodat omreizen via Utrecht in het weekend makkelijker wordt.

Inzet bussen

Tussen Arnhem Centraal en Dieren zet NS snel- en stopbussen in. De stopbussen rijden van Arnhem Centraal naar Arnhem Presikhaaf, Velp, Rheden en Dieren. De snelbussen rijden direct van Arnhem Centraal naar Dieren en andersom.

Reisadvies voor studenten bestemming Arnhem Presikhaaf

Studenten die door-de-week vanuit de Achterhoek naar Arnhem Presikhaaf reizen wordt geadviseerd om naar Arnhem Centraal door te reizen (en dus niet via Arnhem Velperpoort). Vanaf Arnhem Centraal kunnen zij naar Arnhem Presikhaaf reizen met de treinvervangende bussen. De bussen van Connexxion die vanaf Arnhem Velperpoort rijden hebben in de spits onvoldoende capaciteit om alle studenten op tijd naar Arnhem Presikhaaf te vervoeren.