Liften op station Rotterdam Zuid worden vervangen

Het station van Rotterdam Zuid krijgt de komende maanden een nieuwe lift. (Foto: Google Streetview)
Het station van Rotterdam Zuid krijgt de komende maanden een nieuwe lift. (Foto: Google Streetview)

Vanaf 29 augustus tot ongeveer medio november zal ProRail de lift naar spoor 2 en 3 op Rotterdam Zuid vernieuwen. Aangezien dit de enige lift is die toegang biedt tot deze perrons, zal tijdens deze periode de trein alleen via de trap te bereiken zijn. Voor passagiers die afhankelijk zijn van de lift, bestaat de optie om een taxi te regelen van en naar zowel Rotterdam Blaak als Rotterdam Lombardijen.

"Op Rotterdam Zuid zijn we de afgelopen tijd al druk geweest met onderhoud aan een aantal liften" vertelt Mina Nisar, die als projectleider bij Prorail verantwoordelijk is voor de vernieuwing van liften op diverse stations. "Daarbij was het tot nu toe mogelijk om een andere lift te pakken om bij de trein te komen, maar vanaf perron 2 en 3 is het enige alternatief een trap. Daarom kunnen reizigers die afhankelijk zijn van de lift op onze kosten naar de naastgelegen stations reizen met een taxi. Dit staat ook aangegeven in de app van NS en we hebben op een aantal stations in de buurt posters opgehangen. Door reizigers vooraf te informeren hopen we dat ze niet worden verrast door de werkzaamheden".

Nieuwe lift

Het vernieuwen van de lift zal bijna drie maanden in beslag nemen. Eerst wordt er gestart met het verwijderen van de oude lift, waarna er een nieuwe, minder storingsgevoelige lift wordt geplaatst. Vanwege beperkte ruimte en de omvangrijke, zware onderdelen van de lift, is het niet mogelijk om deze in één keer te plaatsen. De montage moet stapsgewijs ter plaatse worden uitgevoerd. De nieuwe lift wordt bovendien transparant gemaakt om de sociale veiligheid te vergroten.

Tijdens de periode van 29 augustus tot en met medio november zal het perron aan de sporen 2 en 3 van Rotterdam Zuid uitsluitend via de trap toegankelijk zijn. Reizigers met een mobiele beperking kunnen vooraf hulp inroepen van de NS reisassistentie die hen kosteloos naar Rotterdam Lombardijen of Rotterdam Blaak brengt.