Dutch Grand Prix weer van start gegaan

De Dutch Grand Prix is weer van start gegaan met een vijf-minuten dienstregeling naar Zandvoort. (Foto: Treinenweb)
De Dutch Grand Prix is weer van start gegaan met een vijf-minuten dienstregeling naar Zandvoort. (Foto: Treinenweb)

De Grand Prix in Zandvoort is vrijdag begonnen. NS rijdt het hele weekend een uitzonderlijke dienstregeling met 12 treinen per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort. Dit betekent dat er iedere 5 minuten een trein naar de bad- en raceplaats rijdt.

De NS kan met de inzet van SLT Sprinters tienduizend reizigers per uur naar de F1 brengen. Ruim 300 extra medewerkers worden ingezet om alle racefans dit weekend op weg naar het circuit en 's avonds weer naar huis te brengen. Gisteren zijn de stations langs het traject voorzien van looproutes in Formule 1-stijl en zijn de Sprinters, die het hele weekend op maximale lengte heen en weer rijden, richting Amsterdam en Zandvoort gebracht.

Rond 7.00 uur vanmorgen arriveerden de eerste enthousiaste racefans op Amsterdam Centraal. Sinds 8.00 uur komt de stroom met reizigers goed op gang en rijden alle twaalf treinen per uur. De NS noemt de sfeer 'feestelijk'. Om de reizigersstroom in goede banen te laten lopen wordt er crowdcontrol toegepast op zowel Amsterdam als Zandvoort.

Reizen naar Zandvoort

Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Om lange rijen bij de kaartautomaten tegen te gaan wordt er aangeraden om vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen of om vooraf het saldo op te laden. Ook kunnen reizigers in- en uitchecken met hun bankpas of natuurlijk gebruik maken van hun abonnement.

Vanwege de grote drukte kunnen reizigers tijdens het Formule 1-weekend tot 14.00 uur geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam. Tussen Amsterdam en Zandvoort geldt dit voor de gehele dag.

Vanwege personeelstekort is de NS genoodzaakt om de dienstregeling in het weekend aan te passen op diverse andere trajecten. Het advies is om de reisplanner vooraf te raadplegen.