NS legt treinverkeer in Noord-Nederland stil vanwege storm

De NS past woensdag de dienstregeling in Noord-Holland aan vanwege de storm. (Foto: Onbekend)
De NS past woensdag de dienstregeling in Noord-Holland aan vanwege de storm. (Foto: Onbekend)

De storm die momenteel over ons land raast, is aanzienlijk zwaarder dan verwacht. Daarom heeft NS en het treinverkeer in Noord-Holland, Flevoland Friesland, Groningen, Drenthe, delen van Overijssel en delen van Gelderland stilgelegd. Ook Arriva rijdt niet in Noord-Nederland. Het internationale treinverkeer is door de storm Poly gehinderd.

De NS raadt reizigers aan hun reis uit te stellen en de informatie in de gaten te houden. Het is nog niet bekend of in het loop van de dag het treinverkeer weer opgestart wordt. Het advies voor mensen die wél gaan reizen: Plan je reis kort voor vertrek voor een actueel mogelijk advies.

Hinder

vanwege de storm hebben ProRail en NS besloten om het treinverkeer in Noord-Holland en Flevoland stil te leggen. Omdat de storm zich verder naar de noordelijke helft van Nederland verplaatst, is het treinverkeer vanaf 10.00 uur ook in Friesland, Groningen, Drenthe, delen van Overijssel en delen van Gelderland stilgelegd.

Ook het internationale treinverkeer heeft overlast van de hevige storm. De treinen van en naar Duitsland (ICE en IC Berlijn) rijden vandaag niet, wanwege de impact can de storm op Duitsland. Ook Eurostar naar Londen rijdt vandaag niet. Internationale reizigers van deze treinen kunnen hun reis kosteloos annuleren of omboeken. De Intercity Brussel en de Thalys naar Brussel en Parijs rijden vanwege de storm van en naar Rotterdam in plaats van Amsterdam.

Code rood

Vanochtend zijn er zeer zware windstoten gemeld, met recordsnelheid van 145 kilometer per uur. Er geldt door de KNMI een code rood in Friesland, Flevoland, Noord-Holland en het IJsselmeergebied, en een code oranje in Groningen, Drenthe, Overijssel en Zuid-Holland.

Aanvankelijk ging de NS er gisteravond vanuit dat het treinverkeer enkel in Noord-Holland aangepast werd, maar omdat de storm zwaarder dan verwacht is, wordt het treinverkeer op grote schaal stilgelegd.

Het vlieg- en treinverkeer is flink ontregeld. Ook wordt weggebruikers geadviseerd de reis uit te stellen.