Rotterdam Centraal dit weekend onbereikbaar vanwege werkzaamheden

Rotterdam Centraal is dit weekend onbereikbaar vanwege werkzaamheden. (Foto: NS)
Rotterdam Centraal is dit weekend onbereikbaar vanwege werkzaamheden. (Foto: NS)

In het weekend van 24 en 25 juni is Rotterdam Centraal niet bereikbaar per spoor vanwege werkzaamheden door ProRail. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en drukte. Het station en de meeste winkels op het station zijn gewoon open.

NS zet vervangende bussen in vanaf station Rotterdam Stadion naar verschillende RET-metrohaltes en andersom. Vanaf de verschillende RET-metrohaltes is het mogelijk om met een geldig NS-vervoerbewijs doorreizen naar een NS-station om daar je reis per trein voort te zetten. het advies is om de reisinformatie in de gaten te houden.

Werkzaamheden

ProRail werkt sinds 20 mei in fases aan het spoor rond Rotterdam. Zo worden er verschillende sporen en wissels aangepast om treinen in de toekomst sneller binnen te laten komen en meer treinen te laten rijden rond Rotterdam. De perrons langs de sporen 7, 8 en 9 worden verlengd waardoor treinen vanuit Den Haag vanaf hetzelfde perron terug kunnen rijden. En er wordt een nieuwe aanrijroute aangelegd voor nood- en hulpdiensten voor het station.

De werkzaamheden zijn in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk - Rotterdam, waarin vervoerders en ProRail in opdracht van het ministerie van I&W samenwerken om hoogwaardige treinverbindingen te realiseren.