Creatieve Duitser legt eigen illegale overweg aan op goederenspoorlijn

Bundespolizeiinspektion Rostock (Foto: Bundespolizei inspektion Rostock)
Bundespolizeiinspektion Rostock (Foto: Bundespolizei inspektion Rostock)

Een bizarre actie van een Duitser die een eigen spoorwegovergang gemaakt heeft, heeft ervoor gezorgd dat het treinverkeer over een goederenspoorlijn stil is gelegd. Het gebeurde bij een woning in Blankenberg, in de buurt van Rostock. Omdat de overweg onrechtmatig gebouwd is, en voor een gevaarlijke situatie op het spoor zorgt, is er besloten om het treinverkeer tijdelijk te staken.

De man werkte gedurende enkele weekenden aan de overweg. Zo ging bij uitgebreid te werk: hij plaatste betonplaten en grind tussen de rails, verwijderde een hekje en verbodsborden en werd er een waterpomp geplaatst, die overigens te dicht bij het spoor zou staan. Ook is er een waarschuwingsbord vervangen met de tekst: 'Wees voorzichtig bij het oversteken'. De creatieve man zou in zijn huis aan de spoorlijn een amateurmuseum hebben ingericht over het traject.

Het pad bij de overweg leidt naar een perron dat al lange tijd niet meer wordt gebruikt. Bij de politie verklaarde de man dat hij vrijwillig de overweg had vernieuwd. De Deutsche Bahn, dat verantwoordelijk is voor het traject, beweert echter dat er op die locatie nooit een overweg heeft bestaan en dat er ook geen vergunning voor is verleend. De politie onderzoekt momenteel de zaak.

Over het traject rijdt eens per week een bio-dieseltrein naar een fabriek in het nabijgelegen Sternberg. Sinds 1998 rijden er geen passagierstreinen meer op dit traject.