Tientallen lichtgewonden bij aanrijding tussen vrachtwagen en stoomtrein in de Efteling

Een archieffoto van locomotief Aagje, die een van de oudste locomotieven (1911) van het park is. (Foto: Maarten)
Een archieffoto van locomotief Aagje, die een van de oudste locomotieven (1911) van het park is. (Foto: Maarten)

Dinsdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en de nostalgische Stoomtrein in attractiepark De Efteling. Als gevolg hiervan kwam de trein plotseling tot stilstand. Het incident deed zich voor rond 13.00 uur op het spoor in de nabijheid van de houten achtbaan Joris en de Draak.

Volgens ooggetuigen raakte de locomotief betrokken bij de botsing met de vrachtwagen die bouwmateriaal voor een nieuwe attractie leverde. Het is niet bekend welke locomotief van de Efteling Stoomtrein Maatschappij betrokken was bij het ongeluk.

Hulpverlening

Enkele tientallen passagiers liepen bij de botsing lichte verwondingen op, meldt De Efteling tegenover Looopings. Ze werden uit voorzorg overgebracht naar de EHBO-post van het park. Na het ongeval werd de attractie gesloten en kwam de hulpverlening op gang. Na afloop zijn er schermen om de plaats van het incident geplaatst zodat medewerkers buiten het zicht van de parkgasten de ravage konden opruimen. De vrachtwagen die in aanraking met de locomotief kwam was voorzien van bouwmaterialen voor de bouw van het nieuwe spookhuis Danse Macabre.

De Efteling heeft gemeld dat er geen zwaargewonden bij het ongeluk zijn gevallen, en dat er een onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld. Het treinpersoneel zou volgens het attractiepark het goed maken, en de locomotief zou niet ernstig beschadigd zijn. De stoomtreinen in het park halen overigens ook geen hoge snelheid. Omstreeks 14:30 kon de attractie weer rijden met een vervangende locomotief.

Voor de Efteling was de pech op deze dag ook nog eens compleet toen een decor van de theatervoorstelling Raveleijn in vlammen op ging, door vermoedelijk een verkeerd afgestelde vlammenwerper.