Politie op zoek naar zwartrijder die conducteur neersloeg

Een zwartrijder heeft op 28 september een 63-jarige conducteur bewusteloos geslagen op station Breda, meldt de politie maandagavond. De beelden zijn maandag naar buiten gebracht met de hoop dat de dader snel gevonden zal worden.

Het incident vond plaats op perron 5 van het station, waar het incident gebeurde. Er zijn diverse camerabeelden veiliggesteld waarop de dader te zien is. De politie heeft deze beelden gedeeld via de website en zoekt naar mensen die de dader kennen.

De dader is een getinte man van ongeveer 35 jaar oud. Hij sprak met een Vlaams accent en is klein van stuk. Hij heeft kort, donker haar en droeg een wit trainingsjack en een zwarte broek.

De verdachte zat op 28 september in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Hier werd hij gecontroleerd door de conducteur, echter kon de man geen geldig kaartje tonen. Bij de stop in Breda stapte de dader uit de trein en benaderde de conducteur van achteren en sloeg vervolgens op haar hoofd, waarna ze bewusteloos raakte. Bij de vluchtpoging van de dader zou een andere reiziger nog een poging hebben gedaan om de dader te tackelen, wat mislukte.

De dader vluchtte rond 18.30 uur weg via de roltrap richting de stationshal waar hij aan de centrumzijde het station verliet.

Afbeelding: Politie
Klik op de foto om te vergroten.
Afbeelding: Politie