Documentaire Missie NS in première gegaan

Op zondag 29 september ging de documentaire 'Missie NS' in premiére tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). Het is een film die laat zien wat de NS voor het land betekent. De film is geregisseerd door Catherine van Campen.

President-directeur Roger van Boxtel: "De documentaire toont de inspanningen van collega’s op de trein, het station en kantoor om de reiziger blij en tevreden te houden. De film houdt ons allemaal een spiegel voor. Deze documentaire laat NS en Nederland zien zoals het is, met alles wat mooi is en schuurt."

Het is de eerste keer dat de gehele organisatie van de NS voor de camera gezet werd. "at was spannend. Ik ben er trots op dat we dit hebben gedurfd”, vertelt Bartho Boer, directeur Communicatie & Corporate Affairs NS. Op station Utrecht Centraal draait de documentaire tot en met zaterdag 5 oktober 2019 in de NFF Pop Up Bios." De documentaire zal de komende dagen onder meer ook in de Kinepolis en het Lious Hartloopercentrum vertoond worden en duurt 83 minuten.

Missie NS is een film van regisseur Catherine van Campen die eerder genomineerd werd voor een Gouden Kalf voor Garage 2.0 en Kids & Docs – Drona & ik. De documentaire Missie NS werd geproduceerd door Witfilm in samenwerking met KRO-NCRV.

Afbeelding: NS
Afbeelding: NS