Ongeveer 15.000 bezoekers bij eerste publieke ritten Hoekse Lijn

Na 2,5 jaar aan ombouw werd zaterdag de Hoekse Lijn weer geopend voor publiek. Tussen 12:00 uur tot 20:00 konden liefhebbers vrij reizen op deze metrolijn van de RET tussen de metrostations Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven. Volgens de RET maakten maar liefst 15.000 mensen gebruik van het dagje vrij reizen.

Elke tien minuten reed er een metro in beide richtingen welke steeds vol zat. In sommige gevallen moesten reizigers tien minuten wachten om en volgende te nemen. Veel spoorliefhebbers, maar ook vooral gezinnen maakten gebruik van de tegemoetkoming van de RET, na alle tegenslagen die de metrolijn de afgelopen maanden te verwerken had, wat keer op keer voor uitstel zorgde. 

Om 12:00 uur startte de open dag van de Hoekse Lijn, de nieuwe metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland. De opening werd verricht door RET-directeur Maurice Unck die met een handeling de poortjes op het station Maassluis Steendijkpolder opende. Hiermee sloeg de RET-directeur twee vliegen in één klap en werd ook meteen het nieuwe station geopend, die voorheen nog niet bestond toen de spoorlijn nog in handen van de NS was.

De officiele ritten zullen aanstaande maandag van start gaan. Dan rijdt de Hoekse Lijn vanaf station Schiedam Centrum. De RET rijdt dan eerst nog alleen de dienstregeling van de B-lijn. Bovendien is er nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar.

Treinenweb.nl

Treinenweb.nl

Treinenweb.nl

Treinenweb.nl
Foto's: Treinenweb