Vernieuwde station Heerlen officieel geopend

Het nieuwe station van Heerlen is zaterdag officieel geopend. Met een gezamenlijke druk op de knop hebben staatssecretaris Stientje van Veldhoven, burgemeester Emile Roemer, president directeur Roger van Boxtel van NS en directeur Projecten ProRail Ans Rietstra het nieuwe station van Heerlen geopend.

De toegang tot het station ligt aan het Spoorplein midden in het eveneens nieuwe stadsdeel Maankwartier dat deels boven het station is gebouwd. Hiermee is de vorige ingang sinds begin van deze maand verdwenen nadat deze zeven jaar als tijdelijke toegang tot het station heeft gediend. Ook begon zeven jaar geleden de bouw van het nieuwe Maankwartier.

Het Maankwartier is ontworpen door de Heerlense bouwmeester en kunstenaar Michel Huisman. Hij heeft een nieuw stuk binnenstad gecreëerd met een station, winkels, pleintjes, een hotel, kantoren en woningen. Maar het is ook één groot kunstwerk, met daarin nog eens 89 kunstwerken die verwijzen naar sterrenbeelden. Ook is het de nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Sinds maandag 5 augustus is het station officieel geopend.

StationsHuiskamer

Naast het GrensWisselKantoor (GWK), Smullers en de lectuurzaak AKO beschikt Heerlen sinds 5 augustus nu ook over een StationsHuiskamer, een open ruimte met veel daglicht en zicht op de sporen en treinen. Reizigers kunnen er met een kop koffie op hun trein wachten of gewoon afspreken.

Foto: NS
Foto: NS

Bron: NS