NS opent 100e watertappunt voor drinkwater

Aanstaande zondag 4 augustus opent de NS haar 100e watertappunt in Vlissingen. Speciaal voor deze dag, en voor reizigers die willen uitwaaien bij de zee, deelt de NS gratis waterflesjes uit, en bieden ze een insmeerservices aan.

Dit jaar opent NS in totaal nieuwe 200 watertappunten bij stations, in samenwerking met gemeenten en de kraanwaterbedrijven. Maar liefst 90 procent van alle treinreizigers heeft de mogelijkheid om drinkwater voor onderweg te kunnen tappen. Op die manier draagt de vervoerder bij aan de afname van afval en duurzaam gebruik

"Het strand is vanaf station Vlissingen heel goed bereikbaar. Te voet, of met de bus, watertaxi of de OV-fiets. Nu de zomer in volle gang is zorgt het watertappunt voor extra verfrissing", zegt Stationsmanager Hans Klaassen. "Reizigers en voorbijgangers hoeven geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval."

De komende tijd verschijnen er ook watertappunten op meerdere plaatsen in Zeeland, waaronder in Goes en Middelburg. De NS werkt hiervoor samen met Evides Waterbedrijf.

Het streven is dat er aan het eind van dit jaar bij ruim 200 stations nieuwe watertappunten staan. Daarmee hebben reizigers op 240 stations toegang tot gratis drinkwater.

Foto: NS
Foto: NS